Mail mij    T +31 (0) 615 626 889  App mij

Atelier Bolier

Kunstwerken

Kunst + werken = kunstwerken!

Schilderen: niet alleen een creatief proces maar ook gewoon flink werken. Voor een optimaal proces en duurzaam resultaat maak ik in mijn atelier uitsluitend gebruik van 1e kwaliteit verven en doeken. Het zou toch erg zijn als u al na een jaar ontdekt dat de verf van het kromgetrokken doek spat?

 

Een kijkje in mijn keuken…

Ik werk met topverf als Golden 1), Ara 2), Amsterdam en -Expert 3). Deze soorten verf verschillen hoofdzakelijk in:

hoeveelheid pigment;

fijnheid van het gebruikte pigment;

lichtechtheid gebruikte pigment;

hoeveelheid vulmiddel.

 

1. Gemengde techniek - Mixed media

Een kunstvorm waarbij ik acrylverf en/of olieverf met diverse materialen gebruik zoals: zand, houtskool, papier, touw en/of mediums, zelfs bladgoud, die ik in verschillende lagen aanbreng. Deze techniek gebruik ik ook voor mijn face and body paintings.

 

2. Acrylverf gieten - Pour painting

Een abstracte kunstvorm waarmee ik schilderijen maak d.m.v. vloeibare acrylverf. Het leuke aan gieten met acrylverf is, dat je het op velerlei manieren kan doen en verrassende resultaten krijgt.

Het gietmedium zorgt ervoor dat de verf vloeibaarder wordt en zo beter met elkaar mixt. De siliconenolie zorgt ervoor dat de cellen in de verf naar voren komen en groter worden.
Het soort gietmedium bepaalt of het glanzend of mat opdroogt. Ook het gebruikte vernis natuurlijk waarmee ik het afwerk.

 

Kortom, ieder schilderij van mij is dan ook een werkelijk duurzaam en uniek exemplaar!

 

Op de volgende pagina's vindt u mijn kunstwerken gerangschikt op formaat max. 50 cm, 100 cm of 200 cm (langste zijde) of mijn nieuwe pagina Face and body.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

1) GOLDEN acrylverf heeft dankzij een speciaal bindmiddel een veel langere verwerkingstijd. Dit betekent dat er met deze acrylverf zelfs ‘nat in nat’ geschilderd kan worden. Deze acrylics zijn gemaakt met zuivere pigmenten.

2) ARA acrylverf is ontwikkeld op de Gerrit Rietveld Academie door kunstenaars voor kunstenaars. Het resultaat is een acrylverf met de hoogste pigmentering: kleurzuiver en niet-vergelend.

3) De hoog gepigmenteerde acrylverf van de Amsterdam (Expert) series biedt een ongeëvenaarde kleurintensiteit en lichtechtheid. Deze professionele verf met hoge viscositeit is zeer geschikt voor stevige verfstroken en paletmesstreken.

 

 

 

 

Atelier Bolier

Bremerweg 9, 9354 VN Zevenhuizen (Gr)

T +31 (0) 615 626 889

E info@atelier-bolier.nl

App Emilia

2021 ©opyright op alle afgebeelde werken. Disclaimer.

Bezichtigen, bestellen, leveren en betaling. Hoe?

Voor een goed kunstwerk ga je niet over één nacht ijs. Daarom bied ik diverse mogelijkheden voor een eventuele aanschaf die ú het beste past. Lees verder >

.

r